Lázár Vilmos diadalmaskodott

A ketteseknél Lázár Vilmos, a négyeseknél pedig az amerikai Chester Weber nyerte a 19. Vecsés Kupa nemzetközi fogathajtó versenyt, amely a legmagasabb kategóriájú viadalok közé tartozik Európában. Csapatban a házigazda magyar trió diadalmaskodott.

MNO
2011. 06. 05. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap az akadályhajtással folytatódott és fejeződött be a verseny. Mindkét kategóriában rendkívül kiélezett küzdelem zajlott, az élbolyba tartozók között nem volt egyetlen verőhibányi különbség sem.

Elsőként a kettesek szálltak bakra. Versenyüket meglepetésre Selyben Zsolt nyerte hibátlan hajtással, megelőzve többek között a hétszeres világbajnok Lázár Vilmost is, aki egyetlen verőhibájával szorult a negyedik helyre. Az összetett versenyt azonban így is ő nyerte.

A négyeseknél az akadályhajtásban Dobrovitz József bizonyult a legjobbnak, miután alapidőn belül ő érte el a legjobb eredményt. A második az amerikai Chester Weber, a harmadik pedig a holland Ronde de Koos lett. Az összetett győzelem, köszönhetően a kiváló díjhajtásának, Weberé lett. Dobrovitz mindössze hattized ponttal szorult le a dobogó második fokáról. A négyesek csapatversenyében a Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József, Lázár Zoltán összeállítású magyar hármas diadalmaskodott megelőzve a hollandokat és a németeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.