Ludwig Emil: Az összetartozás építőkövei

MNO
2011. 06. 04. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ludwig Emil: Az idén kilencvenegy éve történt a trianoni békediktátum – 1920. június 4-i – hivatalos aláírása. A tavalyi országgyűlési választást követő – nyugodtan mondhatjuk: történelmi súlyú politikai változások pozitív üzeneteként ma már a nemzeti összetartozás vigasza is e soha nem felejthető gyásznapunkhoz tartozik. A nemzedékről nemzedékre öröklődő, lassan elhalványuló és egyszer majd végképp a régmúlt homályába vesző történelmi emlékezetnél vannak azonban időtállóbb, szilárd anyagokból és tartós használatra készült, múltidéző emlékeink: a régi épületek. Valamennyi, a Kárpát-medencében található régi építészeti műemlék: az Árpád-házi uralkodók idejéből származó falusi templom, román kori és gótikus székesegyház, szerzetesi rendház és kolostortemplom, középkori vár, reneszánsz és barokk stílusú kastély, város- és vármegyeháza, az előző századforduló szecessziós és magyaros stílusában készült iskola, valamint más köz- és magánépület a magyar építészeti örökség része.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. június 4.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.