Lukács Csaba: Szarajevói történet

MNO
2011. 06. 04. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukács Csaba: A kollektív őrületet jól jellemzi, hogy a vérengzéseket sokáig el sem hitték Szerbiában, ahol azt gondolták, csak a szerbellenes nyugati sajtó találta ki azokat. A tömegsírok feltárása (eddig több mint kétezer holttest személyazonosságát sikerült azonosítani) hozta el a fordulatot, amikor sokan elkezdtek szembenézni saját (közel)múltjukkal. És meg kell majd magyarázni a világnak azt is, hogyan bujkálhatott több mint tíz évig a világ egyik legjobban keresett személye – már ha lehet bujkálásnak nevezni azt, amikor (főként az első években) a körözött focimeccsekre jár, lakodalmakon és keresztelőkön díszvendég, és saját lakásában lakik, és még a legutolsó időkben is videók készülnek róla, amint felhőtlenül mulat egy nagyobb társasággal.

(Magyar Nemzet, 2011. június 4.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.