Magyar második hely a Hungaroringen

Michelisz Norbert a második helyen ért célba vasárnap a túraautó-világbajnokság Hungaroringen rendezett hetedik versenyén. A következő futam a heves eső miatt félbeszakadt, Michelisz a rajt után ütközött.

MNO
2011. 06. 05. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves magyar pilóta a hetedik futamban jól rajtolt el az ötödik helyről, majd az első kanyarban – az előtte haladók ütközésének is köszönhetően – feljött a második helyre, s ezt a kockás zászlóig sikerült is megtartania.

A 12 körös viadalon Michelisz 80 ezer lelkes magyar szurkoló előtt külön versenyt vívott az első helyért a végig élen haladó svájci Alain Menuvel (Chevrolet), aki azonban magabiztosan őrizte pozícióját, és végül 8 tizedmásodperccel győzte le riválisát. A BMW-vel versenyző magyar a második hely mellett a verseny leggyorsabb körét is megkaparintotta (1:57.552 p). A harmadik helyen a spanyol Javier Villa García (BMW) ért célba, több mint tíz másodperccel elmaradva a két éllovastól.

Ütközés és esőszünet

A hirtelen jött heves esőzés miatt a második körben félbeszakadt a nyolcadik futam, ahol a rajt után Michelisz Norbert az első kanyarban ütközött. A viadalt több mint fél órára állították le. A 26 éves magyar pilóta túl későn fékezett a rajt utáni első fordulónál, s BMW-je elejével eltalálta az élen autózó svájci Mehdi Bennanit (BMW). A versenyt a hirtelen érkezett hatalmas eső miatt a második körben félbeszakították, s a körözés csak mintegy félórás csúszás után folytatódhatott.

A vizes pályán több pilóta is megcsúszott, a 19 fős mezőnyből végül 15-en értek célba. Nyert a vb-címvédő francia Yvan Muller (Chevrolet), mögötte csapattársa, a pontversenyt jelenleg vezető brit Robert Huff (Chevrolet) végzett a második, a korábbi Forma–1-es pilóta, az olasz Gabriele Tarquini (Seat) pedig a harmadik helyen.

Michelisz az első futamon elért második pozíciójának köszönhetően feljött a pontverseny hetedik helyére, ráadásul a második verseny során – hasonlóan az első futamhoz – ismét ő futotta a leggyorsabb kört (2:04.056 perc).

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kilátogattak a Hungaroringre, fantasztikus volt több tízezer ember előtt versenyezni – mondta a magyar pilóta. – Az első futam álomszerűen alakult, menet közben még az is megfordult a fejemben, hogy akár meg is nyerhetem a versenyt, de végül próbáltam inkább spórolni a gumikkal, mert ez a második hely is nagyszerű eredmény. A második rajt után az első kanyar előtt nagyon hirtelen és nagyon korán fékezett az előttem haladó, próbáltam kikerülni, de miután kicsúsztam a fűre, már nem tudtam úgy lefékezni, hogy elkerüljem az ütközést. Sajnálom, hogy így alakult, mert a start ugyanolyan jó volt, mint az első futamon.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.