Még egy lépéssel közelebb az EU-csatlakozáshoz

Újabb témafejezetet, nevezetesen a halászattal foglalkozót sikerült hétfőn lezárni a Horvátországgal folytatott EU-csatlakozási tárgyalásokon – közölte újságírókkal Györkös Péter nagykövet, a brüsszeli magyar állandó EU-képviselet vezetője.

MNO
2011. 06. 06. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon kiegyensúlyozott megállapodást értünk el” – mondta Györkös, Vladimir Drobnjak horvát főtárgyalóval folytatott megbeszélése után. Hozzátette, hogy az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a közeli napokban elkészül az uniós végrehajtó testület értékelése a még nyitott négy témakörrel kapcsolatban.

„Ha ez az értékelés pozitív lesz, a magyar elnökség minden tőle telhetőt meg fog tenni azért, hogy mandátumának vége előtt lezárja a tárgyalásokat” – jelentette ki az állandó képviselet vezetője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.