Mesterházy igaz szóval politizálna

Mesterházy Attila szerint az Orbán-kormány eddigi tevékenységéből az derül ki, hogy a kimondott szó az ellenkezőjét jelenti; az MSZP elnöke vasárnapi írásában úgy véli: ha van „kulcs” az Orbán-kormány tevékenységének megfejtéséhez, akkor az az, hogy „minden másképp van”.

MNO
2011. 06. 05. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy Attila szerint a kormány által nyugdíjügyben meghirdetett, a magánnyugdíjpénztár és a társadalombiztosítás közötti szabad választás valójában kényszerítést és zsarolást, az adócsökkentés pedig százezrek számára adóemelést jelent. Mint leszögezte: a családok fennen hirdetett támogatása elvonást hozott azoknak, akiknek létfontosságú a családi pótlék és a gyes szerény összege, a „soha nem lesz megszorítás” típusú fogadkozások pedig egy 2000 milliárdos megszorítócsomagot jelentenek.

A Széll Kálmán-terv magyarul: Orbán-csomag – fogalmazott Mesterházy Attila. Az államadósság elleni küzdelem valódi jelentése 500 milliárdos lyuk „ütése” a költségvetésen az adórendszer igazságtalan átalakításával, majd újabb 500 milliárdos nettó adósságnövelés a Mol-részesedés megvásárlásával, a valutaalap elleni szabadságharc „nagy sikere” az IMF-hitelből történő részvényvásárlás – sorolta az ellenzéki párt elnöke.

A szocialista politikus szerint az Orbán-kormány eddigi ideje alatt a konzultáció és a vita jelentése diktátum, akárcsak a tárgyalásé, a diplomácia jelentése sértődés és sérelmi politika, a külkapcsolatok eredménye a bezárkózás. „Az elszámoltatás üldözést jelent, a korrupció elleni harc valódi tartalma pedig osztogatás barátoknak, rokonoknak, üzletfeleknek” – emelte ki.

Mesterházy Attila úgy látja, az igazságos társadalomért igaz szóval kell politizálnia az MSZP-nek, hogy az embereknek legyen újra bizalmuk a politikában, a demokráciában, abban, hogy nem hálózhat be mindent a hazugság. „Ez a bizalom jelenti majd a kormányváltás alapját. E bizalomra kell ismét méltóvá válnia az MSZP-nek” – hangsúlyozta a pártelnök.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.