Milliárdos hátralékok a fővárosban

Átlagosan százötvenezer forintnyi adósságot halmozott fel az a 25 ezer fővárosi polgár, aki nem fizeti rendesen az önkormányzattól bérelt lakásának lakbérét. Budapest 23 kerülete így összesen 3,7 milliárd forintot követel lakóitól.

Magyar Nemzet
2011. 06. 04. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas hátralékot halmoztak fel az önkormányzati bérlakásban élő fővárosi polgárok. A lapunk által készített összesítés arról tanúskodik: a 23 budapesti helyhatóság nem kevesebb, mint 3,7 milliárd forintnyi lakbérhátralékot tart nyilván. A tetemes summát elvileg 25 ezer családnak kellene befizetnie az önkormányzati kasszákba, s az adósoknak azzal is számolniuk kell: április 15. óta már nem védi őket a kilakoltatási moratórium. Bár a tiltás megszűnése után számos helyhatóság felvette a kapcsolatot a követelések behajtásában közreműködő közjegyzőkkel és végrehajtókkal, a közeljövőben nem kell kilakoltatási hullámra számítanunk. A 23 fővárosi kerület közléseiből ugyanis az valószínűsíthető: a kétszázat sem éri el a nyári lakáskiürítések száma. Az adatok komoly különbséget mutatnak Buda és Pest önkormányzatainak helyzete között – írja a szombati Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.