Nagy a vállalat iránti bizalom

Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. 4545 darab sajátrészvényt vásárolt 10 040 forintos átlagáron június elsején – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szombaton.

MNO
2011. 06. 04. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentette azt is, hogy kötvényprogramjának lakossági jegyzése lezárult: a befektetők 326 millió forint értékben jegyeztek a kötvényekből, így az intézményi és lakossági befektetők összesen 2,2 milliárd értékű jegyzési igényt nyújtottak be. A közleményben ismertetik: míg az intézmények több típusú, köztük változó futamidejű kötvényt jegyezhettek, addig a lakossági befektetők fix kamatozású kötvényekre nyújthattak be jegyzési igényt. Az új típusú, hosszabb futamidejű kötvények sikerét az E-Star vezetősége a befektetői érték kiemelkedő mutatójának és a vállalatba vetett bizalom tanúságának tekinti.

Az új kötvénysorozat kibocsátásával a vállalat diverzifikálta kötvényeinek lejárati szerkezetét, csökkentve a jövőbeli refinanszírozási kockázatot. A vállalati kötvényprogram során eddig összesen több mint 7 milliárd forint összegű kötvényt jegyeztek le az intézményi és lakossági befektetők. A kötvényekkel rendszeresen kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén. A kötvényprogramból befolyó összeg a korábban meghirdetettek alapján továbbra is a társaság nemzetközi terjeszkedését támogatja, stratégiájának és növekedési perspektíváinak előremozdítását segíti elő – áll a közleményben.

Az E-Star részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni. A papír a pénteki kereskedést 10 850 forinton, az előző napinál 350 forinttal drágábban zárta, több mint 56 millió forintos forgalomban. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb záró ára 12 430 forint, a legalacsonyabb 9250 forint volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.