Nyakon csípték az uzsorásokat

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy simontornyai nőt és a fiát, ellenük uzsora-bűncselekmény gyanújával indult eljárás – közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 06. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tamási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő alosztálya múlt csütörtökön állította elő a két gyanúsítottat – mondta Badáczy Szabolcs, a tamási kapitányság sajtóreferense. Az 57 éves nő és 34 éves fia a rendőrség adatai szerint hosszú idő óta 40-50, esetenként 100 százalékos kamatra adott kölcsön különböző összegeket a hozzájuk forduló helybelieknek.

A nyomozók tizenhat tanút hallgattak ki, közülük tizenketten tettek terhelő vallomást. A gyanúsítottak egy esetben alkalmaztak erőszakot; az egyik sértettet, akinek nyolcezer forintos tartozása a magas kamatok miatt egy év alatt egymillió forintra nőtt, megverték. A sajtóreferens közlése szerint az is előfordult, hogy a nő és fia szociálpolitikai támogatással házat vásároltatott az adóssal, majd a tartozás fejében megszerezték az ingatlant. Az egyik sértett a nyomozóknak azt mondta: tartozásai miatt öngyilkosságot kísérelt meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.