Rangos elismerést kapott a prágai reptér

Eagle Award-díjat kapott a légi szállítókat tömörítő nemzetközi szövetségtől (IATA) a prágai Ruzyne nemzetközi repülőtér. A rangos elismerést a gyors fejlődésért, az utasok elégedettségéért és az összes légitársasághoz való átlátható és egyenértékű hozzáállásért adták a legnagyobb cseh légikikötőnek – közölte Michaela Langrová, a Ruzyne szóvivője hétfőn.

MNO
2011. 06. 06. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A prágai repülőteret jelenleg 48 légitársaság használja – köztük van a Malév is – , amelyek a világ 128 más repülőterével kötik össze a cseh fővárost. Az IATA különösen nagyra értékelte, hogy a Ruzyne repülőtér az utóbbi években hatalmas fejlődésen és műszaki fejlesztésen ment keresztül, s megkülönböztetések nélkül viszonyul a nagy és a kis légitársaságokhoz is.

„Nagyon büszkék vagyunk a díjra. Prága, Varsó, Berlin vagy Bécs repülőterei között nincsenek nagy különbségek, földrajzilag is közel vannak egymáshoz. Egy-egy repülőtér bármiféle kiemelése a mezőnyből ezért rendkívül fontos” – értékelte a döntést Miroslav Dvorák, a Ruzyne repülőtér vezérigazgatója.

Ruzyne az első közép- és kelet-európai repülőtér, amely ezt a rangos címet megkapta. Az elmúlt években Szöul, Genf, Vancouver, Szingapúr és San Francisco repülőterei kaptak Eagle Award-díjat az IATA-tól. A tavalyi, 2010-es évben a Ruzyne összesen 11,56 millió utast kezelt. A tervek szerint az idén nem kizárt, hogy már több mint 12 millió utast fognak kezelni a prágai nemzetközi repülőtéren. A Ruzyne tavalyi adózott nyeresége 991 millió koronát tett ki, ami éves szinten 11 százalékos növekedés. A bruttó nyereség négy százalékkal emelkedett és 1,1 milliárd koronára rúgott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.