Szárnyra kapott a ciprusi idegenforgalom

Kihasználva a környező térségek – Észak-Afrika és Dél-Európa – iránti csökkenő fogyasztói bizalmat, az idei első négy hónapban szárnyalt Ciprus idegenforgalma: a tavalyi megfelelő időszakhoz képest közel 24 százalékkal nőttek az ágazat bevételei – közölte az ország idegenforgalmi hatósága pénteken.

MNO
2011. 06. 03. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel 269,8 millió euróra tett szert a szigetországi turizmus az egy évvel korábbi 218,2 millió euró után. Elsősorban az áprilisi adatok mutattak erős növekedést, 53,5 százalékkal haladva meg a tavaly áprilisi szintet. Ciprus 17,4 milliárd eurós éves GDP-jének 11 százalékát termeli a turizmus, a gazdaság egyébként – az előzetes becslések szerint – az idei első negyedévben stagnált. Tavaly már 1,5 százalékkal nőtt a külföldi látogatók száma, előzőleg a válság a ciprusi idegenforgalmat is megtépázta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.