Szerencsés véletlen: szülésznő is utazott a gépen

Kislánynak adott életet pénteken az Iberia Malabo–Madrid járatának egyik utasa, hála a gépen utazó szülésznőnek, gyermekgyógyásznak és orvosnak, a gyermek egészséges.

MNO
2011. 06. 03. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szülés a levegőben történt, bő két órával azután, hogy a gép az egyenlítői-guineai fővárosban felszállt – közölte a spanyol légitársaság. Az Airbus A319 típusú gépén utazott egy szülésznő, egy gyermekgyógyász és egy orvos is, akik segítséget nyújtottak a légitársaság szerint „igen gyorsan” lezajló szüléshez. A gépnek nem kellett irányt módosítania. A háromkilós kisbabát és anyját a megérkezés után Madridban kórházba szállították.

„Szerencse, hogy ennyi egészségügyi dolgozó utazott a gépen, akik segíteni tudtak” – mondta el az Iberia szóvivője, aki szerint a légitársaság nem ajánlja a terhes nőknek, hogy repülőgépre szálljanak, de senkinek sem tilthatja meg, hogy repüljön. Más légitársaságok ennél szigorúbbak: van, ahol hét hónaposnál előrehaladottabb terhesség esetén nem engedik fel a kismamát a gépre, legfeljebb orvosi igazolással.

A pénteki eset rendkívüli volt: a Madridban élő anya egy temetésre utazott Malabóba – mondta el a szóvivő. Ez az ötödik alkalom, hogy valaki az Iberia járatán hozta világra gyermekét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.