Telefonos segítséggel élesztették újra

A mentősök telefonos segítségével sikerült újraéleszteni egy másfél éves gyermeket vasárnap a Debrecen melletti Bocskaikertben – közölte Ratku Attila, a térségi mentőszolgálat mentésvezetője.

MNO
2011. 06. 05. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés szerint egy lakóház udvarán lévő kerti tóba fulladt egy kisgyerek. A mentősök – akik azonnal mentőautót, mentőhelikoptert és speciális ellátásra alkalmas gyermekmentőt indítottak a helyszínre – telefonon adtak instrukciókat a gyermek lélegzésének újraindítására, s azt a helyszínen lévő civilek azonnal meg is kezdték. Mire néhány perc múlva a mentők a helyszínre értek, a gyermeknek beindult a spontán légzése, de megfigyelésre a debreceni gyermekklinikára szállították – mondta a mentésvezető.

Ugyancsak a mentők telefonos instrukciói alapján, egy helyben nyaraló orvos segítségével próbáltak újraéleszteni vasárnap egy férfit, akit Bakonszeg belterületén ütött el egy autó. Bár az újraélesztés sikerült, a férfi később belehalt sérüléseibe. A baleset két másik, könnyű sérültjét a berettyóújfalui kórházba szállították.

A 47-es számú főúton, Sárán és Mikepércs között, ugyancsak vasárnap, két személygépkocsi frontálisan ütközött. A baleset egy súlyos és két könnyű sérültjét a mentők a debreceni Kenézy kórház baleseti sebészetére szállították – közölte a térségi mentőszolgálat mentésvezetője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.