Új háttérintézmény segíti a hajléktalanokat

Az utcai szociális alapellátás háttérintézményévé alakítja régen irodaként használt budaörsi ingatlanát a vöröskereszt Pest megyei szervezete – közölte a szervezet igazgatója.

MNO
2011. 06. 04. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felújítás, illetve bővítés költségeinek zömét – több mint 17 millió forintot – az unió finanszírozza. Rotyis József elmondta, hogy a Budaörsön, Budakeszin és Törökbálinton élő hajléktalanok számára a régi épületben a társadalmi integrációt segítő tréningeket tartanak majd, míg egy új épületben egyebek mellett irodát és készenléti raktárat alakítanak ki.

A hajléktalanellátás háttérintézményének megteremtése szükségessé teszi a régi irodaépület fűtésének és világításának korszerűsítését, burkolatcseréjét, festését, a tetőszerkezet szigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve az udvar rendbetételét is – fűzte hozzá az igazgató. Az összesen több mint 21 millió forintba kerülő beruházás már elkezdődött, a munkálatokkal várhatóan nyár közepén végeznek.

Budaörsön, illetve környékén körülbelül 40-50 hajléktalant tartanak számon, mindannyiukat rendszeresen „szemmel tartják”, segítik a megyei vöröskereszt utcai gondozói. Ha elkészül az új háttérintézmény, a kliensek heti kétszer két órában itt intézhetik ügyes-bajos dolgaikat, egyebek mellett telefonálhatnak, használhatják az internetet (például munkakeresésre), illetve a hamarosan beszerzésre kerülő nagy teljesítményű mosó- és szárítógépet is. A szükséges engedélyek megszerzését követően valószínűleg ősztől indulhat be a közös munka, de az igazi „nagyüzem” a tél során várható – mondta Rotyis József.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.