Visszaállt a két műszakos termelésre a Magyar Suzuki Zrt.

Visszaállt a két műszakos termelésre az esztergomi Magyar Suzuki Zrt., az üzemben a Japánban történt természeti katasztrófa miatti alkatrészhiány következtében csaknem egy hónapig csak egy műszakban dolgoztak – tájékoztatta a vállalat kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 06. 06. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyár naponta újra 850 autót készít. A csökkentett üzemmód alatt a dolgozók közül senkit nem bocsátottak el, számukra az állásidőt fizették, csak a műszakpótléktól estek el. Hiány a kisebb elektronikus alkatrészekből volt – tette hozzá Ruska Viktória.

A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A 3500 dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít munkát. 2008-ban már az 1 millió 500 ezredik darab magyar Suzuki elkészültét ünnepelték az üzemben. A gyár kapacitása ugyanabban az évben elérte az évi 300 ezer darabot, az idén 170 ezer autó legyártását tervezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.