47 vállalkozás csaknem 700 millió forintos támogatást kap

Termelés nélkül képtelenség beindítani a gazdaság motorját, ezért elsősorban a termelő szféra támogatására koncentrál a kormány, amikor az Új Széchenyi-terv keretében segíti a mikro-, a kis- és a középvállalkozásokat – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitka szerdán Gyulán.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796948" target="_blank"><strong>• Nagy összegű támogatást kaptak Szolnok megyei vállalkozások</strong></a>

MNO
2011. 07. 13. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czomba Sándor a gyulai székhelyű Fafém Bútor Zrt. támogatási szerződésének aláírási ünnepségén elmondta: a munkaerő-piaci alapból kiírt ötmilliárd forintos pályázaton azok a vállalkozások nyerhettek leginkább, illetve érhették el a legmagasabb támogatottsági arányt, amelyek hátrányos helyzetű régiókból pályáztak és az új munkahelyeket alapvetően a regisztrált álláskeresőkkel kívánták betölteni.

Békés megyében a minisztérium által februárban kiírt pályázaton 47 vállalkozás csaknem 700 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el – közölte a megyei kormányhivatalhoz tartozó munkaügyi központ vezetője. Nagy Ágnes hozzátette: a nyertes vállalkozóknak vállalniuk kellett, hogy két évig megőrzik a munkavállalói létszámot, s ennek alapján a megyében 393 új munkahelyet létesít a 47, sikerrel pályázó társaság.

Zsarnóczay László, a Gyulai Fafém Bútoripari Zrt. vezérigazgatója közölte: az 1950-ben alakult szövetkezet jogutódjaként 247 millió forintos beruházást hajtanak végre a telephelyükön. A cég azért vág bele a fejlesztésbe, mert az utóbbi években dinamikusan növekedett a bútorexportjuk Németországba. Öt év alatt a tízszeresére növekedett, és elérte az ötmillió eurót a Németországba irányuló kiszállításaik értéke a tömör, keményfából készült étkezőgarnitúrákból és nappali bútorokból.

A cég árbevétele folyamatos nyereség mellett tavaly meghaladta a kétmilliárd forintot, s az idei évre már 2,5-2,6 milliárd forintot terveznek. A pályázat beadásakor 250 dolgozót foglalkoztató cég a beruházás befejezésekor, az idei év végére 320 alkalmazottal fog termelni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.