A magyar piac mellett 11 országra koncentrálnak

Megerősíti magyar leányvállalatát, a GIRO Bankkártya Zrt.-t (GBC) a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó olasz SIA csoport, így budapesti központjukból irányítják majd közép-kelet-európai terjeszkedésüket – mondta Massimo Arrighetti, az SIA csoport vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, ahol egyben azt is bejelentette, hogy a GBC mostantól „SIA Central Europe” (SIA Közép-Európa) néven működik tovább Budapesten.

MNO
2011. 07. 14. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GBC Zrt. 1992-ben alakult a magyarországi bankkártya-kibocsátás és -elfogadás, valamint a tranzakciós forgalom elszámolását biztosító számítástechnikai rendszerek kiépítésére és működtetésére, és 2007 óta van a SIA csoport tulajdonában.

Massimo Arrighetti elmondta: új, hároméves stratégiájuk szerint a magyar piac mellett további 11 országra – Ausztriára, Romániára, Szlovákiára, Csehországra, Szlovéniára, Bosznia-Hercegovinára, Szerbiára, Montenegróra, Albániára, Horvátországra és Macedóniára – koncentrálja majd üzleti tevékenységeit a budapesti központ. A vezérigazgató elmondta: a terjeszkedés során különös hangsúlyt fektetnek a pénzintézeteket és vállalatokat megcélzó innovatív és versenyképes technológiai megoldásokra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.