Átadták a bicsérdi biogázüzemet

Átadták a Bicsérdi Arany-Mező Zrt. 800 millió forintból épült, 635 kilowatt teljesítményű biogázüzemét a baranyai Bicsérden csütörtökön.

MNO
2011. 07. 14. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárügyekért felelős államtitkára az átadási ünnepségen azt mondta, a kormányzat kiemelt célja, hogy a termelési költségek csökkentése, valamint a fenntarthatóság érdekében támogassa a melléktermékek energetikai hasznosítását.

Berki Gyula, az állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó, mintegy száz embert foglalkoztató Bicsérdi Arany-Mező Zrt. elnök-igazgatója közölte: a biogázüzem építését bevételeik növelése és a munkahelyek megtartása érdekében határozták el.

Az üzem trágyából nyert 2,6 millió köbméter biogázból 950 átlagos háztartás áram- és 450 háztartás hőellátásának megfelelő energiát termel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.