Az egyik legfontosabb szakasz épül meg

Év végéig elkészül az a több mint két és fél kilométer hosszú új kerékpárút Nagykanizsán, amely a keleti városrészt és a Csónakázó-tavat köti össze – közölte sajtótájékoztatóján csütörtökön a város polgármestere.

MNO
2011. 07. 14. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseresnyés Péter (Fidesz–KDNP) elmondta: a hamarosan kezdődő munkálatok 140,6 millió forintos költségére 119,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán. A fejlesztés révén a jelenleg 12 kilométeres városi kerékpárút-hálózat 2600 méteres szakasszal bővül. A december végére elkészülő út nyomvonala nagyobb részt illeszkedik a 61-es főút várost átszelő szakaszához.

A polgármester hozzátette, hogy Nagykanizsa kerékpáros úthálózatának egyik legfontosabb szakasza lesz a mostani építkezés eredménye, mert a legsűrűbben lakott városrészt köti össze a város turisztikai központjával. A Csónakázó-tó későbbi szabadidőközponttá fejlesztésének egyik alappillére, hogy kerékpáron is biztonságosan megközelíthetővé váljon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.