Az elemzői várakozások alatt csökkent júniusban az infláció

A fogyasztói árak júniusban 0,2 százalékkal csökkentek az egy hónappal korábbihoz képest, és 3,5 százalékkal haladták meg az egy évvel azelőtti szintet – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796492" target="_blank"><strong>• A londoni elemzők szűk sávban mozgó inflációt valószínűsítenek</strong></a>

MNO
2011. 07. 12. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni és a magyar elemzők is 3,8 százalék körüli éves inflációt várnak. Az idén az első hat hónapban átlagosan 4,1 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. A maginfláció júniusban 0,3 százalék, 12 havi összehasonlításban 3,0 százalék volt.

A nyugdíjas fogyasztói kosárra számított 12 havi árindex 3,9 százalék, az egyhavi –0,3 százalék volt. A fogyasztói árak májusban 0,2 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 3,9 százalékkal haladták meg az egy évvel az előtti szintet. Tavaly júniusban a fogyasztói árak 0,2 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 5,3 százalékkal haladták meg az egy évvel az előtti szintet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.