Az idei év eddig a legköltségesebb

A világ vezető viszontbiztosítója, a Munich Re (Münchener Rück) szerint az első fél év adatai alapján az idei év az eddigi legköltségesebb a természeti katasztrófák okozta anyagi károk szempontjából.

MNO
2011. 07. 12. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági károk az időszakban 265 milliárd dollárt tettek ki világszerte, és ezzel túlszárnyalták az eddigi legköltségesebb év, 2005 egészének adatát. Akkor egész évben 220 milliárd dollárt ért el az összesített kárösszeg.

Az idei kárrekord mindenekelőtt a márciusi japán földrengéshez és cunamihoz kötődik. A Munich Re szerint ez a katasztrófa a maga 210 milliárd dolláros összesített kárával a történelem eddigi legdrágábbja, megelőzve az addigi legköltségesebb katasztrófát, a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítását, amely 125 milliárd dollár kárt okozott. Az idei első fél évben – ugyancsak a Munich Re rendelkezésére álló adatok szerint – a biztosított károk összesített értéke elérte a 60 milliárd dollárt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.