Baltával támadtak a medikuslányra

Baltával támadt járókelőkre egy tizenéves rablópáros a közelmúltban Pécsen; az egyik feltételezett elkövetőt elfogták, társa még szökésben van.

MNO
2011. 07. 12. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőhalmi Zoltán, a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozója a pünkösdkor történt, nyomozati érdekek miatt azonban csak most nyilvánosságra hozott bűncselekményről tartott keddi, pécsi sajtótájékoztatón elmondta: a Kaposvár környéki 19 éves fiatalember és 15 éves barátnője az egyetemi városrészben az esti órákban egy spanyol orvostanhallgatót, majd egy kutatóorvost támadott meg.

A medikuslány könnyű sérüléseket szenvedett, sikerült elmenekülnie, a férfi azonban súlyosan megsérült, a baltával mért ütésektől szilánkos állkapocscsonttörést és bordatörést szenvedett. Tőle a rablók elvették 6500 forintját és a mobiltelefonját.

A feltételezett tettesek nyomára a szemtanúk által adott személyleírások, valamint a zsákmányolt mobiltelefon használata vezetett. A felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsított páros lánytagját július elején elfogták, barátja, Szijártó Szabolcs még szökésben van. Őt a Kaposvári Városi Bíróság korábban önbíráskodás miatt próbára bocsátotta. A rablást ennek ideje alatt követte el. Ha a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethetők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.