Bugyin épült új szálloda

Új szállodát adtak át csütörtökön a Pest megyei Bugyi község határában, a kétszintes, 45 szobás magánerős beruházás 330 millió forintba került, amihez az Új Széchenyi-terv keretében az állam 150 millióval járult hozzá vissza nem térítendő támogatásként.

MNO
2011. 07. 14. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forster Vadászkastély Szálloda vezetője, Berta Ferenc az MTI-nek elmondta, a 123 ágyas létesítmény a település közelében még a 19. században épült, a 70-es években felújított 4 szobás, szállóként működő, magántulajdonban lévő vadászkastélyt körbevevő parkban áll, a két épület harmonikusan illeszkedik a környezetbe.

Az előzetes piackutatás szerint a környéken nincs hasonló hotel. Holott Budapest közelsége, az alig 20 kilométeres távolság jóvoltából igény mutatkozik a város zajától rövid időn belül elérhető csendes, nyugodt környezetre. A szállóhoz 500 vendég befogadására alkalmas konferenciaterem is tartozik, ami nagyobb rendezvények, tanácskozások megtartására is alkalmassá teszi az intézményt. A háromcsillagos szálloda a fővárosi szállodáknál olcsóbb áraival és különleges éttermi kínálatával is versenyképes lehet a beruházók szerint. A környék erdeinek adottságait kihasználva elsősorban vadételeket kínálnak, közöttük erdei gombás ételeket és vaddisznógulyást.

Az épület fűtését, légkondicionálását az alternatív energia felhasználásával gáz helyett a főldhő befogásával oldották meg, lehetőséget teremtve a takarékos üzemeltetésre. Számítások szerint a szállodaberuházás a szobák 70 százalékos kihasználtsága esetén 7-8 éven belül térülhet meg. A létesítmény egyúttal 10 új munkahelyet is teremtett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.