Dési János: Buddha és Mohamed a parlamentben

MNO
2011. 07. 14. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dési János: Most képzeljük el azt a jelenetet, hogy egy jelentős buddhista főpap és egy muszlim imám a magyar országgyűléshez fordul, hogy tessenek szívesek lenni az A kategóriás egyházak közé felvenni minket. Szépen meg is indokolják a kérésüket, belégként csatolják a hitelveiket és igazolást arról, hogy ők tényleg igazi vallás és nem csak úgy a lenyúlás végett vannak. (Félve jegyzem meg, hogy – kiragadott példa – a katolikus egyház mondjuk történelme egyes szakaszaiban elég nehezen bizonyíthatta volna be, hogy fő tevékenységeinek egyike nem inkább egy jólműködő, profitorientált vállalkozás működtetése, semmint a lelkek istápolása, de sebaj.)

A teljes cikket itt olvashatják.

(Népszava, 2011. július 14.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.