Egy magyar nő is belekeveredett a mexikói drogháborúba

A Los Zetas drogkartell 13 feltételezett tagját fogta el a mexikói hadsereg Puerto Escondido dél-mexikói kikötővárosban, s köztük – az akcióról a védelmi tárca (Sedena) által kiadott szerdai közleménye szerint – egy magyar nő is van.

MNO
2011. 07. 14. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oaxaca mexikói államban még kedden végrehajtott akcióról a helyi hírportálok számoltak be a hivatalos közlés alapján, hangsúlyozva, hogy „az őrizetbe vett tíz férfinál és három nőnél – egyikük magyar nemzetiségű –”, a Los Zetas bűnszövetkezet tagjainál valóságos fegyverarzenált, két kisteherautót és rablott holmit foglaltak le.

A zsákmány egyebek mellett nyolc puska, négy pisztoly, két kézigránát, 86, különböző fegyverhez való tár, 2382 darab, különböző kaliberű lőszer, más katonai felszerelés és bilincsek.

A védelmi tárca közleménye hangsúlyozta, hogy a mexikói hadsereg tovább folytatja a harcot a bűnszövetkezetek ellen minden szinten, városokban és falvakban egyaránt, s változatlanul hálás a lakosság együttműködéséért, anonim és teljesen bizalmas módon kezeli a bejelentéseket, amelyek elősegítik a bűnszervezetekhez tartozók elfogását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.