Egyetértettek és vitatkoztak is

A Munka törvénykönyvéről és a nyugdíjrendszerről is egyeztetett a kormány a Munkástanácsok Országos Szövetségének képviselőivel, a megbeszélésen a kormányzati célokkal a szakszervezetek egyetértettek, vitatták azonban az ehhez rendelt kormányzati lépések egy részének helyességét.

MNO
2011. 07. 14. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Munkástanácsok csütörtöki közleményében ismertette, hogy a kormányoldalt Czomba Sándor államtitkár és Kardkovács Kolos helyettes államtitkár képviselte, míg a Munkástanácsok Országos Szövetsége tárgyalódelegációja Palkovics Imre vezetésével a szövetség ágazati szervezeteiből és a Munkástanácsokkal szorosan együttműködő más szakszervezetekből állt össze.

A tárgyalófelek egyetértettek a kormány szándékával a foglalkoztatás bővítésére és a gazdasági növekedés gyorsítására. A MOSZ hangsúlyozta, hogy a kormány céljainak eléréséhez használni kívánt eszközök között a munkavállalók munkaerő-piaci pozícióit rontó jogszabály-módosítások nem kecsegtetnek biztos sikerrel, sőt ellenkező hatást válthatnak ki, amennyiben csupán a munkáltatóknak kedvező koncepció valósul meg. Ennek elkerülése érdekében a Munkástanácsok szorgalmazta a makroszintű és ágazati párbeszéd mielőbbi újraindítását, melynek keretében érdemi egyeztetés kezdődhet, esetenként alternatív elképzelések felvetésére nyílhat mód a versenygazdaság és a közszféra területén egyaránt – áll a közleményben.

A munkaügyekért felelős államtitkár, Czomba Sándor a közlemény szerint jelezte: kész a megkezdett konzultációk folytatására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.