Előzetesbe került négy uzsorás

Négy uzsorást helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a sajóhídvégi és girincsi férfiak 70-100 százalékos kamatra adtak kölcsönt rászorultaknak, akiket veréssel is megfenyegettek, ha nem fizettek – közölte a rendőrség csütörtökön.

MNO
2011. 07. 14. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uzsora- és más bűncselekmények miatt indított nyomozás adatai szerint a Girincsen élő 41 éves apa és 21 éves fia, illetve a sajóhídvégi 21 és 25 éves testvérpár évek óta uzsorakamatra adott pénzt rászorultaknak – tájékoztatott Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Azokat, akik nem tudták törleszteni a 70, illetve 100 százalékos kamattal „megfejelt” kölcsönt, megfenyegették, családtagjaik bántalmazását helyezték kilátásba, s azt nem egy esetben be is váltották – tette hozzá Dobi Tamás, aki azt is elmondta: a rendőrség további sértettek jelentkezését várja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.