Előzetesben a veszprémi lövöldözők

Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi bíróság azt a két 26 éves férfit, akit a keddi veszprémi lövöldözéssel összefüggésben emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak – tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

MNO
2011. 07. 14. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két gyanúsítottat kedden délután vette őrizetbe a rendőrség – emlékeztetett Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kedden hajnalban Veszprémben, dózsavárosi háza előtt adtak le több lövést egy negyvenéves férfira, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A sajtóreferens korábban tájékoztatott arról is, hogy a nyomozás jelenlegi adatai szerint a fegyveres támadás elkövetésére M. S. 26 éves veszprémi lakos adott megbízást a Veszprém megyei Olaszfaluban élő, 26 éves S. T.-nek. Hozzátette: M. S.-nek és a negyvenéves veszprémi férfinak családi vonatkozású elszámolási vitája volt. Ezt nevezte meg okként a férfi megölésére felbujtott S. T.-nek is, aki személyesen nem is ismerte a kiszemelt áldozatot – mondta Frankó Marianna. Ismertetése szerint M. S. mutatta meg a haragosát az emberölésre felbérelt olaszfalui fiatalembernek, közölve azt is: a férfinak sok pénze van, a bűntett elkövetése után azt majd megszerzik, és megosztoznak rajta.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint S. T. egyedül ment kedd hajnalban a kiszemelt házhoz, ahová becsöngetett, s amikor a 40 éves férfi kiment az utcai ajtóhoz, többször rálőtt egy maroklőfegyverből. A sajtóreferens közlése szerint a férfit négy lövés érte.

Elmondta: a rendőrség lefoglalt egy 0.22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert. Közölte azt is, hogy a veszprémi kórházban megműtött sértettet kedden este már ki tudták hallgatni, s a gyanúsítottak által elmondottakat erősítette meg tanúvallomásában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.