Fogynak a csapatok Tolnában

Hat csapattal kevesebb szerepel az augusztus végén rajtoló Tolna megyei labdarúgó-bajnokságokban; az egyesületek pénzügyi problémák miatt nem neveztek.

MNO
2011. 07. 12. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei másodosztályban a Tolnanémedi KSC és a Pincehely NSK, a harmadosztályban pedig a Harc PSE nem adta le nevezését – erősítette meg a Tolnai Népújság hétfői információját Karszt József, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség (TMLSZ) versenybizottságának elnöke.

Hozzátette, a visszalépés oka az volt, hogy Tolnanémediben nem kapott az egyesület önkormányzati támogatást, Harcon feloszlatta magát a képviselő-testület, és a Harc PSE a bizonytalan jövő miatt nem indult a bajnokságban, Pincehelyen pedig „régóta gyengélkedik az egyesület”. „Három további csapat, a Nagydorog KSE, a Váralja SE és a Dunaföldvár STE az előző kiírásban lépett vissza. Utóbbi egyesült a Dunaföldvár FC-vel, Váralja kistelepülésként nem tudta vállalni a másodosztályú bajnokságot, míg a nagyobb lélekszámú Nagydorog számos jó képességű utánpótlás-játékos ellenére lépett vissza a bajnokságtól” – mondta Karszt József.

A bizottsági elnök megjegyezte: a legtöbbször az utánpótláscsapatok kiállítása jelent problémát a kistelepüléseken, mert azokban a falvakban, ahol nincs iskola, nehezen tudnak eleget tenni az előírásoknak. A megyei I. osztályban U19-es és U16-os, a II. osztályban U19-es csapatot kell kiállítani, míg a III. osztályban nincs ilyen kötelezettség. A megyei I. osztályú bajnokság az utánpótlás hiánya miatt az eddigi tizenhárommal szemben csak tíz csapattal indul: a két megyei II. osztályú bajnokságot megnyert Bátaapáti SE és a Kisdorogi FC sem vállalta a két utánpótláscsapatot, és a második helyezettek – a Gyönk KSE és a Dunaszentgyörgy SE – is hasonlóan döntöttek.

Szilágyi Dezső, a TMLSZ igazgatóságának munkatársa arról számolt be, hogy két év alatt öttel csökkent a megyében működő labdarúgó-egyesületek száma, jelenleg – a nemzeti bajnokságokban szereplő, illetve a csak utánpótláscsapatokat nevelő egyesületek mellett – 59 egyesület működik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.