Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség

Fokozott ellenőrzést tartanak pénteken Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jelentősebb folyóvízi szakaszain és nagyobb állóvizein – közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 13. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség, a Felső Tisza-vidéki Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság, valamint a Szabolcs Halászati Kft. szakemberei által tartott akcióban elsősorban a vízi rendészeti szabályok betartását ellenőrzik, különös tekintettel a Tiszán, illetve tavakon közlekedő vízi járművekre – ismertette Fedor Rita, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

Az ellenőrzés kiterjed például a járművek kötelező tartozékainak, a vezetésre való alkalmasságnak a vizsgálatára, a töltések használatának rendeltetésszerű használatára, illegális vízkivételi helyek felderítésére, valamint az engedéllyel nem rendelkező, tilalmi időszak alatt horgászók és halászók kiszűrésére. A rendőri és együttműködő erők demonstratív jelenléte elsősorban bűn- és baleset-megelőző jellegű – tette hozzá a főhadnagy.

Fedor Rita felidézte: tavaly 13, míg idén eddig már 11 holttestet találtak a megye szabad vizeiben, a vízbefúlások túlnyomó részben a fürdőzés és a vízen tartózkodás szabályainak megsértése miatt történtek. Az illegálisan horgászókra 752 esetben szabtak ki a hatóságok halvédelmi bírságot; emellett sokan illegálisan vesznek ki vizet a mellékágakból, az árvízvédelmi töltéseken pedig engedély nélkül közlekednek, rongálva a védművet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.