Hajósokat és szörfösöket mentettek a Balatonon

Az erős szélben gumicsónak sodródott el, és vízen rekedt hajósok, szörfösök, vízibiciklisek kértek segítséget a vízi rendőröktől hétfőn a Balatonnál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden.

MNO
2011. 07. 12. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első- és másodfokú viharjelzések idején, az időnként erős széllökések miatt nőtt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére befutó segítségkérések száma.

A hétfői széllökések idején három szörfös is bajba került, egyikük szörfjének eltörött az árboca. Mivel nem tudtak felkapaszkodni a deszkájukra, a vízi járőrök segítették partra őket. Két nő Balatonkenese közelében vízibiciklivel, három ember pedig Csopak térségében gumicsónakkal sodródott el úgy, hogy a saját erejükből nem tudtak visszatérni a partra, ezért rajtuk is a vízi rendőrök segítettek. Balatonfürednél kifogyott egy háromfős csapatot szállító vitorlás kishajó üzemanyaga, és a vitorla is használhatatlanná vált, ezért egy közeli kikötőbe vontatták a vízi járművet. A mentések során mindenki épségben a partra került.

A siófoki obszervatórium tájékoztatása szerint legközelebb csütörtökön kora délutántól lehet számítani viharos erejű széllökésekre a Balatonnál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.