Harmadával nőtt a kalóztámadások száma

Jelentősen, több mint harmadával nőtt a világ tengerein elkövetett kalóztámadások száma 2011 első felében a tavalyi év ugyanezen időszakához képest – derült ki a nemzetközi tengerhajózási hivatal csütörtökön közzétett jelentéséből.

MNO
2011. 07. 14. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 266 kalóztámadást jegyeztek fel 2011 első hat hónapjában, ez 36 százalékos növekedést jelent a 2010. január–júniusi időszakhoz képest. A támadások több mint 60 százalékát szomáliai kalózok számlájára írják.

Ez is növekedést jelent, mert a tavaly első fél évben elkövetett nem egészen kétszáz kalóztámadásból még csak nagyjából minden másodikat követték el szomáliai bűnbandák. A hatékonyságuk ugyanakkor csökkent, az idén 21 hajót kerítettek a hatalmukba a tavalyi 27-tel szemben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.