Indul a „megzenésített nyaralás”

Megkezdődött a 12. Hegyalja Fesztivál szerdán délután Tokaj-hegyalján, a kempingek már két napja várják a fesztiválozókat, így az érintett terület nyitásakor már több ezer sátor ölelte körül a zenei színpadokat.

MNO
2011. 07. 13. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő négy napban mások mellett a Slayer, a Ladytron, a Mastodon és a Kosheen lép fel a rendezvényen, de már szerda este is igazi élményben lehet részük a zenerajongóknak, hiszen a Scooterrel melegíthetnek be a tokaji zenés nyaralásra.

A szervezők tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamaz határában lévő fesztiválterületen időre befejeződött minden munka – még szúnyogirtást is végeztek –, így a nyitást követően, hagyományosan este 6-tól a Beatricével indult a Hegy' Nagyszínpad. A fesztivál új helyszínét, az MR2 Furmint Klubot pedig stílusosan borkóstolóval avatják majd fel.

A rendezvényre mindenki nagyon készült, a német Scooter például magyarul tanult, hogy köszönthesse a rajongókat, és a speciális DJ-pulttal felszerelt öltözőjében a magyar konyhával ismerkedik. Ausztráliából az AC/DC örököseinek számító Airbourne és a HC-kedvenc Parkway Drive is úton van már Tokaj felé. A koncertek sorát a miskolci Edda Művek is színesíti, az együttes ugyanis először lép színpadra a tokaji eseményen.

„A fesztiválnyitás mindig különleges pillanat” – mondta Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője, hozzátéve, hogy „idén minden körülmény kedvező, így emlékezetes 12. Hegyalja Fesztiválra számítunk”. A jegyeladások is ígéretesek, tavaly körülbelül 80 ezren vettek részt a rendezvénysorozaton, idén számításaik szerint 5-10 százalékkal még többen gyűlnek majd össze szerdától vasárnapig.

A fesztivál már csak azért is különleges, mert Tokaj-hegyalján, a világörökségi területen, gyönyörű környezetben rendezik meg minden évben. Ez az a hely, ahol nem kell választani a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettő – a Tisza és a Bodrog, no meg a Tokaji nedű – adott. A Hegyalja az elmúlt 12 év alatt a fiatalok egyik legmozgalmasabb nyári találkozójává vált, és Kelet-Magyarország legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát. Külföldi előadók, a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok színesítik a palettát: idén több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, borospincék, egy valódi „megzenésített nyaralás” vár minden résztvevőre Tokaj és Rakamaz határában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.