Inkubátorház lesz a villában

A szolgáltató szektorban tevékenykedő kezdő egyéni vállalkozóknak, kis- és középvállalkozásoknak nyújt korszerű infrastrukturális környezetet a Pécsi Üzleti és Virtuális Inkubátorház, amelyet egy 19. századi villa felújításával hoznak létre a jövő nyárra Pécsen.

MNO
2011. 07. 13. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zsolt, a villa tulajdonosa, a leendő inkubátorházat működtető Lakits Villa Kft. ügyvezetője szerdán Pécsen sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a társaság mintegy 200 millió forintot költ az épület rekonstrukciójára, ebből 133 millió forint európai uniós forrás. A támogatásnak köszönhetően eredetileg lakóházként, bérházként funkcionáló, később kollégiumként hasznosított 800 négyzetméteres, Szabadság utcai épületben 11 irodát kínálnak három évnél rövidebb ideje működő vállalkozóknak és vállalkozásoknak. A cégek a helyiségeket kedvezményesen, akár részmunkaidőre, azaz napi, vagy heti néhány órára is bérbe vehetik.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az inkubátorházban igény esetén egy központi titkárság látja el a bérlők ügyviteli feladatait, működésüket pedig a legszélesebb körű szolgáltatásokkal segítik. Az inkubátorház szakmai stábja jogi, pénzügyi, adó-, könyvelési és egyebek mellett pályázati tanácsadást nyújt számukra. A Lakits Villa Kft. tervei szerint a tanácsadói szolgáltatásokat egy internetes felületen külső cégek is igénybe vehetik majd.

Az inkubátorházat működtető társaság bízik abban, hogy projektjükkel hozzájárulnak a szolgáltató szektorban működő és a velük kapcsolatba kerülő kezdő mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességéhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.