Ismét egyre népszerűbb a Radio Maryja

A Radio Maryja nevű toruni katolikus rádióadó az elmúlt tíz évben hallgatóinak csaknem felét elvesztette, de az utóbbi időben ismét növekszik a tábora – derült ki egy friss felmérésből.

MNO
2011. 07. 12. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tadeusz Rydzyk redemptorista szerzetes által alapított rádió továbbra is a legtöbbet hallgatott katolikus adó Lengyelországban – derül ki a Millward Brown SMG/KRC intézet felméréséből, amelyet a Rzeczpospolita című napilap ismertet keddi számában. Naponta átlagosan mintegy egymillióan hallgatják (az összes rádióhallgató 2,15 százaléka), azaz a Radio Maryja az ötödik helyen áll a rádiók sorában. Megelőzik olyan zenés csatornák, mint az RMF FM (25,39), a Radio Zet (16,17), valamint a közszolgálati 1. (11,47) és 3. adó (8,45).

A Radio Maryja egyike annak a négy rádióadónak, amelyek az elmúlt évben növelni tudták hallgatóik számát Lengyelországban. 2010 áprilisa és júniusa között a rádióhallgatók átlagosan 1,93 százaléka figyelte adásait, de ez a részarány az idei évi hasonló időszakban 0,22 százalékponttal emelkedett. A rádió „legrosszabb” éve a 2008-as, amikor hallgatottsága csupán 1,78 százalék volt. Hallgatóinak többsége nő (60,96 százalék), és leginkább a 60–75 éves korosztályból kerül ki (48,26 százalék). A 40–49 évesek a hallgatók 36,04, a 15–24 évesek korosztálya pedig csak 4,59 százalékát alkotja.

A Radio Maryja két évtizedes fennállása alatt állandóan viták középpontjában állt. Bírálták igazgatóját, Rydzyk atyát – egyébként sikeres – üzleti tevékenysége, bizonyos nyilatkozatai és politikai elköteleződése miatt. A Radio Maryja Családja legutóbbi, múlt vasárnapi Jasna Góra-i (Czestochowa) zarándoklatán több mint százezren vettek részt. Díszvendégként jelen volt és beszélt a PiS elnöke, Jaroslaw Kaczynski.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.