Kékszalag: a nagy esélyes beragadt + Képek

Csütörtök reggel 9 órakor elrajtolt Balatonfüredről a 43. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny mezőnye. Az egyik legnagyobb esélyes, a kilencszeres győztes, tavaly negyedik Litkey Farkas hajójával, Lisával beragadt a startnál.

MNO
2011. 07. 14. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Náray Vilmos, a viadal kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, Schmitt Pál köztársasági elnök is jelen volt a hagyományos tókerülő regatta rajtjánál. A szervezők tájékoztatása szerint 588 hajó vágott neki a légvonalban 145 kilométeres távnak. A versenyzők Balatonfüredről először Balatonkenesére, onnan Siófokra, majd a tihanyi szoroson át Keszthelyre vitorláznak, a befutó pedig ismét Balatonfüred előtt lesz. A meteorológiai előrejelzések nagy hőséget és gyenge szelet jósolnak, ám délutánra egy hidegfront betörését várják, ami akár 70-80 kilométer/órás erejű széllel is járhat.



A 43. Kékszalag szombat reggel 9 óráig tart, a vitorlásoknak így 48 óra alatt kell teljesíteniük a távot. A leggyorsabbak a csütörtök esti, éjszakai órákban érhetnek célba. Litkey legnagyobb ellenfele a nagy újító, Soponyai Géza vezette Infiniti – egyelőre a magyar világújdonság, a repülőszárnyra hasonlító Infiniti-szárny nélkül –, Király Zsolt Szponzija (volt Sponsor Wanted), valamint Rauschenberger Miklóssal a Principessa lehet. Utóbbi tavaly hatodikként, 2008-ban negyedikként befutott Liberáját alaposan átalakították, mivel a szabályok szerint páratlan évben nem lehet trapézos (kiülőkeretes) hajót használni.







(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.