Kétszázezer forint a nyomravezetői díj

Kétszázezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség abban a bűnügyben, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kurityánban történt; egy idős férfit a saját lakásában többen bántalmaztak és kiraboltak.

MNO
2011. 07. 14. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a bűneset még július 5-én történt. A rendelkezésre álló információk szerint az egyik kurityáni lakóházba éjszaka behatolt négy ismeretlen elkövető. Az ott lakó 73 éves, egyedül élő férfi felébredt a zajra, átment a másik helyiségbe, ahol négy, maszkot viselő alak elemlámpák fényénél éppen kutatott.

Az idős férfit azonnal ütlegelni kezdték és pénzt követeltek tőle. A földre került sértettet hamarosan magára hagyták, ő ezután a szomszédja segítségét kérte. Az idős férfi a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a rablók jelentős mennyiségű készpénzt vittek el a lakásból.

Az ügyben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rudabányai rendőrőrse csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A megyei főkapitányság vezetője kétszázezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki közvetlenül elősegíti a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható emberek kilétének megállapítását vagy azok elfogását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.