Kicsit drágább lett a benzin

Kismértékben drágult kedden a benzin kiskereskedelmi ára a horvátországi benzinkutaknál, olcsóbb lett viszont a gázolaj – ez derül ki a horvát gazdasági minisztérium által közzétett árlistából.

MNO
2011. 07. 12. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Horvátországban érvényes árképzési rendszer szerint a gazdasági tárca kéthetenként teszi közzé a maximált kiskereskedelmi üzemanyagárakat, amelyektől – az autópályák mentén és a tengerparton lévő töltőállomásokat kivéve – csak lefelé térhetnek el a forgalmazók. A keddtől július 25-ig érvényes árszabás szerint a legelterjedtebb 95-ös benzinért 5 lipával többet, a gázolajért 10 lipával kell kevesebbet fizetnie az autósoknak.

A legnagyobb benzinkúthálózattal rendelkező INA honlapja szerint az Eurosuper BS 95-ös benzin ára 9,66 kunára emelkedett (1 kuna 35,89 forint), az Eurodizel BS Class gázolajé 8,97 kunára csökkent. Az olajtársaság azonban egyes, elsősorban autópályák mentén lévő töltőállomásainál ennél 5 lipával többet, míg másutt – például több tengerparti város közelében lévő kútjánál – ugyanennyivel kevesebbet kér az üzemanyagokért. Az eltérő árakat alkalmazó benzinkutak listáját a társaság a honlapján részletesen felsorolja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.