Kiszélesítik az utat a buszoknak

Július végén adják át a régi Budaörsi úton létesülő buszsávot, a mintegy 800 méteres szakaszon sávszélesítéssel oldják meg az új sáv kialakítását.

MNO
2011. 07. 13. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai közleménye szerint a Virágpiac és a Gazdagréti út közötti szakaszon aszfaltozási munkákat végeznek, emiatt csütörtöktől szombatig, valamint július 20-a és 22-e között időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani.

A buszsáv kivitelezése 255 millió forintba kerül, ennek 85 százalékát uniós pénzből finanszírozzák. Ehhez kapcsolódóan felújítják a közműveket és a teljes útpályát, kamerarendszert építenek ki, amely a buszsávokat figyeli, két helyen a meglévő kerékpárút nyomvonalán is kisebb korrekciót hajtanak végre, és felújítanak egy buszmegállót is.

A BKK hangsúlyozza, hogy nemcsak a 40-es, 240-es és 240E jelű buszok, és az azokat igénybe vevő mintegy 19 ezer ember jár jobban a buszsáv kialakításával, hanem reményeik szerint a tömegközlekedés feltételeinek javulásának hatására a környező településekről is kevesebben közlekednek majd autóval.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.