Kolonics Györgyre emlékeznek

Pénteken lesz három éve, hogy elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, a hazai és a nemzetközi kenusport kiemelkedő alakja. A szomorú évforduló alkalmából – csakúgy mint tavaly és tavalyelőtt – fáklyás emlékevezést tartanak Csepelen.

MNO
2011. 07. 14. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolonics György 36 éves korában, 2008. július 15-én, edzés közben hunyt el. A későbbi hivatalos jelentés szerint halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség, következményes heveny balszívfél-elégtelenség miatt állt be. A kiváló sportoló éppen a pekingi olimpiára készült, az lett volna pályafutása ötödik ötkarikás fellépése. Két olimpiai bajnoki címe mellett a világbajnokságokon 15-ször, az Eb-ken pedig háromszor állhatott fel a dobogó felső fokára.

A Merkapt SE és a Kolonics György Alapítvány pénteken 17 órától fáklyás evezéssel emlékezik a nagyszerű sportemberre. Klubja, a Csepel vízitelepén a versenyeiről elhangzott rádióközvetítéseket és a vele készült interjúkat hallgathatják meg az érdeklődők, majd 19 órától vízre szállnak a résztvevők és a hajójukra szerelt fáklyákkal lapátolnak „Kolóra” emlékezve. A program a Himnusz eléneklésével zárul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.