Kristóf Attila: (hogyan szólítsuk egymást )

MNO
2011. 07. 12. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban egyik rokonomat többször meglátogattam a kórházban. Ott figyeltem meg, hogy az egészségügyi dolgozóknak az obligát főorvos úr kifejezés ugyan biztos pont, de némelyeknek fogalmuk sincs, hogyan kellene megszólítaniuk bizonyos koron túl lévő betegeket. Ez a takarítószemélyzetre is vonatkozik. A néni és bácsi kifejezés csak-csak elmegy még valahogy, tán nincs semmi sértő abban, ha az ápolónő így szól: „Kovács bácsinak hoztam egy partedlit, nehogy megint leegye a pizsamáját a spenóttal”, de az már egy kicsit sértette a fülemet, amikor a másik nővér ugyanezt az urat, aki egyébként jogászdoktor volt, nem is túl kedves hangon Kovács papának szólította. Bizony a kórházi szlengbe még a „tata” is belefér.

(Magyar Nemzet, 2011. július 12.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.