„Lángvörös gyöngyház” színű – elkészült a kétmilliomodik Suzuki

Elhagyta a kétmilliomodik autó a Magyar Suzuki esztergomi gyártósorát. A „lángvörös gyöngyház” színű Suzuki Swiftet Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke vezette le magyar olimpikonok gyűrűjében a futószalagról csütörtökön.

MNO
2011. 07. 14. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétmillió legyártott gépkocsi tiszteletére rendezett ceremónia mellett a gyár húszéves fennállását is az idén ünneplik Esztergomban. Hisashi Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója ez alkalomból bejelentette, hogy a márkakereskedésekben szeptember végéig tesztvezetésre jelentkezők között 20 főt kisorsolnak, ők kétmillió forint engedményt kapnak a jármű árából.

„A Suzuki soha egy forint profitot nem vitt ki az országból, minden nyereséget visszaforgattunk a gyárba, bízvást mondhatom, hogy a cégünk egy magyar vállalat” – mondta el a vezérigazgató, megemlítve, hogy a húsz év alatt 1,29 milliárd eurót, azaz 347 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.

A gyárban 3400 saját dolgozót foglalkoztatnak, az első körös beszállítóknál 18 ezer munkahely és további 84 cégnél 32 600 állás köszönhető a Suzukinak. A 40 ezer munkahely a magyarországi foglalkoztatás egy százaléka – tette hozzá Hisashi Takeuchi.

A vezérigazgató megemlítette, hogy a Suzuki éves exportbevétele 1,4 milliárd euró, az a magyarországi export két százaléka. Az itt készülő autókat 45 országba exportálják, legtávolabbra Új-Zélandra.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Magyar Suzuki négy éven keresztül, a londoni olimpiáig 50 járműves flottával támogatja a MOB munkáját. Az ünnepségen jelen volt Csonka Zsófia és Sidi Péter sportlövő, Pars Krisztián kalapácsvető és Kiss Dániel gátfutó, Londonra kvalifikált magyar olimpikonok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.