Magyar fiatalok tragédiája: gondatlan emberölés a vád

A philadelphiai ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg csütörtökön annak az uszálynak a kormányosát, aki tavaly két magyar diák halálát okozta az amerikai városban egy folyami ütközésben.

MNO
2011. 07. 14. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozók szerint az uszályt kormányzó Matt Devlin többször is mobiltelefonon beszélt a családjával egy sürgős ügy miatt, miközben a kirándulókat szállító „kacsahajó” a Delaware folyón vesztegelt. A 2010. július 7-i ütközés a két magyar fiatalon kívül 35 embert sodort a forgalmas vízi út közepébe. A szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság júniusi vizsgálati jelentése szerint a kormányos internetezett is munkája közben. Az amerikai hírügynökség szerint Devlin beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.