Másfél milliárdos adócsalással buktak le

Adókedvezménnyel és adó-visszatérítéssel próbált trükközni az az ötvenkilenc csaló, akit az idén buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az elkövetők csaknem másfél milliárd forintot akartak megszerezni a személyi jövedelemadó (szja) szabályainak megsértésével. Az adatok azt mutatják: egyre többen ügyeskednek az szja-visszaigényléssel.

Magyar Nemzet
2011. 07. 14. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhárommillió forint – egyenként átlagosan ennyivel próbálták megrövidíteni az államkasszát azok az idén lebuktatott csalók, akik a személyi jövedelemadó szabályait igyekeztek kijátszani. Kérdésünkre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közölte, hogy az idei esztendő első hat hónapjában ötvenkilenc személyt jelentettek fel szja-csalás miatt, az érintettek nem kevesebb mint 1,4 milliárd forintra igyekeztek törvénysértő módon szert tenni. Az elkövetők két módszert alkalmaztak: némelyikük jóval több szja-kedvezményt vett igénybe a lehetségesnél, míg mások jogellenesen igényeltek vissza hatalmas összegeket az állítólagosan befizetett adójukból – írja a csütörtöki Magyar Nemzet, melyből további információkat is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.