„Meg kell érteniük, a címer sokkal fontosabb”

Elkötelezettséget vár fiatalabb társaitól Lúcio, az Argentínában zajló Copa Américán szereplő brazil labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

MNO
2011. 07. 12. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hátvéd két nappal – magyar idő szerint csütörtök hajnalban sorra kerülő – a brazilok számára sorsdöntő, Ecuador elleni mérkőzés előtt úgy fogalmazott, a gárda fiatal játékosainak jóval többet kell mutatniuk a pályán, mint eddig. Lúcio azt mondta, beszélt a csapat tagjaival, és arra kérte őket, hogy játsszanak jobban, becsüljék meg és szolgálják megfelelően a válogatott mezt.

„Meg kell érteniük, a címer sokkal fontosabb, mint az, hogy a mez hátulján az ő nevük szerepel” – fogalmazott a 33 éves védő. A braziloknak mindenképpen nyerniük kell Ecuador ellen ahhoz, hogy biztosan továbbjussanak a csoportkörből a dél-amerikai kontinenstornán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.