Mély recesszióban maradnak a portugálok

Hivatalos adatok szerint Portugáliában az idén 2 százalékkal, jövőre 1,8 százalékkal fog csökkenni a gazdaság teljesítménye.

MNO
2011. 07. 12. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központi bank az év elején még csak 1,4 százalékos csökkenést prognosztizált az idei évre, és 0,3 százalékos növekedést várt jövőre.

Portugáliában is komoly megszorító intézkedéseket vezetett be a kormány – és még további lépéseket is tervez – az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól kapott 78 milliárd eurós mentőcsomag feltételeként.

A megszorítások miatt várhatóan jelenősen csökkenni fog a belső fogyasztás – a nemzeti bank előrejelzése szerint az idén 5,6 százalékkal, jövőre 4,4 százalékkal –, és ez erősen fékezi a gazdaság növekedését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.