Merénylet történt, egy vallási vezető is van az áldozatok között

Öngyilkos merényletet követtek el csütörtökön a dél-afganisztáni Kandahár város egyik mecsetjében, miközben az épületben szertartás zajlott az afgán elnök minap meggyilkolt fivérének emlékére. A robbanásban meghalt négy ember, köztük a tartományi vallási tanács vezetője, legkevesebb 11 ember pedig megsebesült – közölték hivatalosan.

MNO
2011. 07. 14. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán temették el a városban Ahmed Váli Karzait, Hamid Karzai elnök egyik féltestvérét, bizalmasát, a kandahári tartományi tanács elnökét, törzsi vezetőt, Dél-Afganisztán egyik legbefolyásosabb emberét. A szertartáson jelen volt a Hikmatulla Hikmat vezette vallási tanács egyik tagja, aki utána telefonon számolt be a merényletről az AFP hírügynökségnek. Megerősítette az öngyilkos merénylet tényét közleményben a kabuli belügyminisztérium szóvivője is. Elmondta, hogy a négy halott között egy gyerek is van.

Az államfő a szerdai szertartás után visszatért Kabulba, de több rokona és minisztere a városban maradt, s részt vett a csütörtöki szertartáson is. Az elnök szóvivője szintén telefonon elmondta a Reutersnek, hogy közülük senkinek nem esett bántódása. Mint mondta, a merénylő gyaníthatóan a turbánjában rejtette el a pokolgépet.

Ahmed Váli Karzait egyik testőre lőtte le kedd reggel. A gyilkosság okairól ellentmondásos információk keringenek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.