Merényletben rongálódtak meg a gázvezetékek

Robbantásos merényletben megrongálódott két gázvezeték kedd éjjel Szíria keleti részén, az Eufrátesz partján fekvő Deir ez-Zúrtól keletre – közölték ellenzékiek helyi lakosokra hivatkozva.

MNO
2011. 07. 13. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kormánypárti helyi tv-adó is hírt adott az esetről, tudósítása szerint senki sem sebesült meg, és csak kisebb kár érte az iraki határtól nem messze húzódó két vezetéket. A Bassár el-Aszad szíriai elnök diktatúrája és az egypártrendszer elleni tiltakozó megmozdulások négy hónappal ezelőtti kirobbanása óta ez volt az első eset, hogy a szíriai energiaipari infrastruktúrát érte támadás. Törzsi források szerint erősen őrzött terület a kelet-szíriai sivatag, ahol földgázt és kőolajat rejt a föld mélye.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.