Mesterházy és Schiffer is demonstrált + Képek

Megkezdte a közmédiumokban zajló leépítések elleni tiltakozó megmozdulását a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa szerda délután. A néma demonstrációhoz csatlakozók ruhájukra fehér szalagot tűztek és egy mécsest raktak le a Magyar Rádió épülete elé kihelyezett koporsó mellé.

MNO
2011. 07. 13. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megmozdulás kezdetekor több százan gyűltek össze Budapesten a Pollack Mihály téren, köztük közéleti személyiségek, művészek és ellenzéki politikusok. Több szakszervezet is csatlakozott a tiltakozáshoz. Saját tömörülésük transzparensével a térre érkeztek többek közt a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezete, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, valamint a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete képviselői. Egy demonstráló „Ez a narancs romlott” feliratú táblával vonult fel.



A tömegben sétált többek között Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és több szocialista, Schiffer András LMP-s politikus, valamint Kulka János színművész. A demonstrációt szervező Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának (Közszat) elnöke, Nagy Navarro Balázs korábban azt mondta: „véget kell vetni a tisztogatásnak, az átalakításnak nevezett közmédia-rombolásnak”. A tiltakozók jövő vasárnapig helyezhetik el mécsesüket a Magyar Rádió előtt lévő koporsónál, a Közszat pedig jövő szerdára tiltakozó nagygyűlést hirdetett a térre.





Fotók: Székelyhidi Balázs/Magyar Nemzet

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.