Nem engedik be a botrányhőst Amerikába

Joey Barton kénytelen kihagyni a Newcastle United labdarúgócsapatának egyesült államokbeli felkészülési túráját, mivel a helyi hatóságok – büntetett előélete miatt – megtagadták tőle a beutazási engedélyt.

MNO
2011. 07. 14. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves játékos 2008-ban 74 napot börtönben töltött, mert részegen bántalmazott egy tinédzsert. Barton Twitter-oldalán azt írta: „Azt mondták, ha öt évig nem követek el semmit, akkor beengednek. Három már letelt, kettő még hátravan…”. A volt válogatott középpályásnak nem a 2008-as volt az egyetlen botránya: 2007-ben, edzés közben megverte akkori csapattársát, a francia Osumane Dabót, aki kórházi kezelésre szorult, 2005-ben pedig – még a Manchester City játékosaként – hazaküldték a thaiföldi túráról, mert összeverekedett egy bárban egy Everton-drukkerrel. Ezenkívül a City 2004-es karácsonyi buliján égő szivarral fenyegette meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes lapértesülések szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

A Newcastle United vasárnap repül az Egyesült Államokba, ahol három mérkőzést játszik. Barton addig a tartalékcsapat edzéseit látogatja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.